Blog > Komentarze do wpisu

Eton mess z jagodami.

Eton mess z truskawkami to już klasyka. Soczyste i kwaskowate truskawki w połączeniu ze słodką, chrupiącą bezą i puszystą bitą śmietaną smakują rewelacyjnie. Niestety sezon na nie się już skończył, dlatego zastąpiłam je świeżymi jagodami. Okazuje się, że taka wersja deseru w niczym nie ustępuje tej tradycyjnej. Ten błyskawiczny trzyskładnikowy deser pełen leśnych skarbów może być świetnym zwieńczeniem letniego obiadu. Polecam! :)

Eton mess z jagodami.

ETON MESS Z JAGODAMI

Składniki:

  • 200g śmietanki kremówki
  • 40g pokruszonych bez
  • około pół szklanki jagód

Jagody dokładnie płuczemy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na puch. Następnie dodajemy do niej pokruszone bezy i delikatnie mieszamy masę łyżką. Warstwami nakładamy do kieliszków lub pucharków i posypujemy owocami. Dekorujemy listkami mięty. Ważne jest, aby deser przygotować przed samym podaniem. Inaczej beza zwilgotnieje i nie będzie chrupiąca. Smacznego! :)

Eton mess z jagodami.

piątek, 26 lipca 2013, magdalicja

Polecane wpisy

Komentarze
2013/07/26 22:55:39
deser-pycha!
dziękuję za dodanie go do Jagodowo Nam 5!

UWAGA

Kopiowanie i rozpowszechnianie zdjęć publikowanych na tym blogu bez wiedzy i zgody autorki jest zabronione (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994 r. Dz.U. Nr 24, poz. 83).
KONTAKT: magdelicje@o2.pl
Akcja: Nie kradnij zdjęć!


Follow on Bloglovin
Instagram
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Licznik odwiedzin